DerksenPlant BV

Sinds 2005 zijn wij gevestigd in het glastuinbouwgebied Bergenden (Bemmel-Huissen). Tot 2005 was de kwekerij gevestigd in Lent bij Nijmegen, door uitbreiding van de gemeente Nijmegen ten behoeve van woningbouw moest het bedrijf noodgedwongen verhuizen.

DerksenPlant is een écht familie bedrijf gestart in 1926 als gemengd bedrijf met groenten en fruit, pas later kwamen er potplanten bij en werden de groenten en fruitteelt beeindigd. In 1998 werd stap voor stap overgegaan op de cactus teelt.

Op dit moment worden er zo’n 80 soorten cactus en 20 soorten Aloë geteelt op 17.000 m2. Het hele proces van zaad tot afleverbaar product gebeurt in huis.

De zaden zijn voornamelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, Afrika en Tenerief. Deze super kleine zaadjes worden automatisch een voor een gezaaid, een zaadje per cel (precisiezaad) wordt dit genoemd. De eerste 2 maanden staan ze bij een temperatuur van 27 graden  te kiemen, om vervolgens na een jaar te worden opgepot. Hierna groeien ze nog ongeveer een jaar door. Na twee jaar zijn de cactussen klaar om afgeleverd te worden aan de consument in kleine potjes van 5.5 cm. Het merendeel van de gekweekte cactussen worden afgezet in Oost- en West Europa.

Team DerksenPlant BV

Kijk ook eens op: http://www.kanplant.nl